Container Icon

The Making Of Takir Lemak Part 2....

Okei2...
Towk sambungan entri sebelom towk..

Dah nampak kan gula apong kat entri sebelom towk..

Towk gambar kapal - kapal yang disusun dalam bekas pengukus.. Kemudian masukkan gula apong.. Oleh kerana gula apong ya sedikit masin, takorang dapat tangga ada gula pasir diletak sekali.. *x letak gula pasir pun dah sangat okei*

Sebelum kita kukus, masukkan adunan tepung beras yang kita campur dengan santan cair ditanak sebelom towk..

Kukuskan kueh ya tadik bila dah selesai masukkan adunan ya..

Agak - agak masak dah rupa adunan ya, letakkan campuran pati santan + tepong jagung + telor kat bahagian atasnya..

Kukuskan semula.. Cuma untuk beberapa minit... Sik payah lamak - lamak gilak...
Kemudiannnnnn.....

Siapppp!! Nyum3! Hehehe.. This is it!

Close-up version.. Nampak kat lapisan bawah sekali nya mpun gula apong dan kat atas ya campuran - campuran lain..

Haaa... Senang kan molah kueh ya..??? Hehehe.. Rasanya pun superbb woo..
K la.. Ya jak lok eyh.. Lak - lak ada la ku update gik...
Wassalam.... =))

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment